Hírek

A Cardo a 100 évesek klubjában!

100eves

A Guinness Rekordok Könyve szerint egy japán hotel a már az időszámításunk utáni 705. év óta fogadja vendégeit. A második helyre egy 803 óta üzemelő osztrák apátsági étterem került, a harmadik pedig egy 900-tól működő ír bár. Az első 15 között van még egy 976 éves sörmárka, egy 746 éve fogyasztott konyak és egy 1534-ben alapított egyetem is. (Forrás: Businessinsider.com)

Szakterületén a Cardo gyár 100 éves fennállása egyedülálló. A vállalat 1916-os alapításakor még csak szobabútorok, ládák gyártásával, valamint épületasztalos munkákkal foglalkozott, és már az első évtizedben megjelent az olasz, holland, német és angol piacokon. Ma már a NASA-ban kifejlesztett technológiák alapján gyárt matracokat, illetve a Hilton szállodalánc közép-kelet európai ágy és matrac beszállítójává is vált. A II. világháborúban hadiüzemként működő gyárat egy légitámadás 80%-ban megsemmisítette, de a háború után a cég 40 volt dolgozójával újraépült hamvaiból. 1948. február 15-én már 100 fővel zajlott a gyártás főképp irodabútorok gyártásával, 1951-re már a belföldi bútorgyártás jelentette a fő bevételi forrást, 1952-től a cseh-szlovák és szovjet piacokon is megjelentek a Cardo termékek, 1968-ban pedig lakberendezési cikkek gyártásával és a termékei kiskereskedelmi értékesítésével ugrott újabb szintre a cég.

„A bútorgyártás olyan szakma, ahol a szakmai kultúra és annak átörökítése sokat számít. Együtt változunk a világgal, megtartjuk értékeinket, vigyázunk az egészséges alvásra.”

– mondja Fülöp Tamás, a Cardo értékesítési- és marketing igazgatója.

Ebben a szellemben a Cardo komoly fejlesztésekkel olyan termékek gyártásába is belefogott, mint pl. az iSPACE matracok, amelyek a NASA laboratóriumában az amerikai űrhajósoknak kifejlesztett technológiák és anyagok egyedülálló ötvözetével nyújt különleges minőséget.

Nemzetközi siker, hogy 2013 óta a Hilton szállodalánc közép-kelet európai matrac és ágy beszállítója is a Cardo, de az Intercontinentalban, a Marriottban, és a budapesti Buddha Barban is találkozhatunk a 100 éves cég világszínvonalú termékeivel.

A vállalkozások közül kevesen büszkélkednek a kerek 100 éves korral, hazánkban pedig kifejezetten csekély azoknak a száma, akiknek sikerült túlélni a történelem hullámzásait. A Cardo a kevesek egyikeként 2016-ban ünnepelte jubileumát, egyedül a hazai bútoriparban, ennek kapcsán érdemes szemezgetni a lenti újságcikkek között!

Tőzsdefórum,
Marketinginfo, Piac és Profit, Figyelő, Haszon nőknek, Hírstart.

Share this post on Google+