Hírek

Újabb 2 arany: kajak-kenuban is csúcson a magyarok!

kajak

Újabb aranyakkal gazdagodott a magyar csapat az ötkarikás játékokon: a Dombi Rudolf, Kökény Roland páros 1000 méteren, a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas-Zur Krisztina négyes 500 méteren olimpiai bajnoki címet szerzett kajakban.

„Nagyon bennem volt az elrontott pekingi rajt. Most viszont nagyon jól elmentünk. Az előfutamunkban még nem tetszett igazán a négyesünk, a tegnapi egyesem viszont annyi erőt adott, hogy most az utolsó száz méteren szét tudtam volna harapni mindenkit. Holnap is lesz feladatom, ma jó formában mentem, remélem, holnap is így lesz!” – mondta Kozák Danuta

Kovács Kati: „A rajt jól sikerült, jelezte, hogy ebből győzelem is lehet. Kétszáznál átfutott az agyamon, hogy megvan, négyszáznál pedig, hogy ezt nem veszíthetjük el!”

Dombi Rudolf és Kökény Roland életük legjobb eredményét érte el: “Amikor célba értünk, úgy éreztem, hogy megvan a győzelem. Annyiszor indítottunk a futam során, amennyit terveztünk, saját maxos pályát mentünk. Azt csináltuk, amit tudunk, ez ennyire volt elég. Az esélyekről előre nem szívesen mond az ember semmit, csak akkor, ha bejön a dolog. Mi dolgoztunk egész nyáron, és bízva bíztunk. Remek csapatot alkotunk így hárman-négyen, Rolinak is van egy mentora, szép időszak áll mögöttünk.″ – nyilatkozta Dombi Rudolf a siker után!

Szép volt lányok, szép volt fiúk! Köszönjük!

Share this post on Google+